Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΠΑΟΚ ΑΝΟΙΞΙΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ 1-3

Σε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του ο ΑΕΤΟΣ πέρασε σαν σίφουνας από την Ανοιξιά επικρατώντας με 1-3 κόντρα  στον τοπικό ΠΑΟΚ.

Η ομάδα μας μπήκε στο παιχνίδι με αμυντικό προσανατολισμό γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος έχει μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα,  απειλούσε με αντεπιθέσεις έχοντας αιχμή του δόρατος τον Ιωαννίδη που σήμερα πραγματικά έμοιαζε σεληνιασμένος! Πέτυχε και τα τρία γκολ, κέρδισε πέναλτι και έχασε άλλες τόσες ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι πριν την ώρα του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το σόου του Ιωαννίδη ξεκίνησε μόλις στο 7’ με χαμένο τετ α τετ,  στο  15’ και αφού βγήκε πάλι απέναντι στο τέρμα ανατράπηκε από τον τελευταίο αμυντικό όμως ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Στο 27’ βγήκε πάλι σε τετ α τετ όμως αυτή τη φορά δεν χαρίστηκε και άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1. Στο 33’ κέρδισε παλικαρίσιο πέναλτι και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας μας. Το 0-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 55’ κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι μειώνοντας με μακρινό σουτ σε 1-2.

Ο ΑΕΤΟΣ με αντεπιθέσεις δηλητήριο δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ανεβούν οι οποίοι κρατούσαν μονίμως 5-6 παίχτες πίσω από τη μπάλα. 
Μια κεφαλιά του Ναούμ έσπασε για λίγο την επιθετική μονοτονία, όμως  το ρεσιτάλ του Ιωαννίδη συνεχίστηκε με άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες. Με κορυφαία στιγμή  στο 84’ το ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έβγαλε ο αντίπαλος πορτιέρο σε κόρνερ. Φάση βγαλμένη από βίντεοπαιχνίδι που ίσως και να αποτελεί την κορυφαία στιγμή στη κατηγορία για την τρέχουσα περίοδο. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο άνθρωπος του αγώνα Ιωαννίδης στο 90’ γράφοντας το τελικό 1-3.

Μία νίκη ψυχολογίας με ανάλογη εμφάνιση που αφήνει χαμόγελα και απονέμει συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα.



Η σύνθεση του ΑΕΤΟΥ


Κιουπτσής, Κωνσταντινίδης, Ιωαννίδης, Θεολογάκης, Ουτσικούνης, Γκουράϊ (72’ Σαμαράς), Ρίστα, Ναούμ, Γρηγοριάδης (84’ Λάζογλου), Αντωνιάδης (75 Χωρούδας) , Καραγιώργης