Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΑΕΤΟΣ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 2-2

Σε αναπάντεχη ισοπαλία  με σκορ 2-2 υποχρεώθηκε η ομάδα μας, με πέναλτι εφεύρεση του διαιτητή στο 6’ λεπτό των καθυστερήσεων , κόντρα στον ΑΡΗ Ξηροποτάμου ενός εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας.

Από αυτήν εδώ τη σελίδα δεν έχουμε ασκήσει κριτική σε κανέναν διαιτητή, σε όσο άσχημη μέρα και να βρέθηκε ή όσο περίεργα και να ήταν τα σφυρίγματα του.
Ακόμη και σε περιόδους όπου η ομάδα  μας είχε έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον η συζήτηση για τις διαιτητικές αποφάσεις άρχιζε και τελείωνε ίσως με μία απλή αναφορά.

Πόσο μάλλον σήμερα που η ομάδα μας μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Στίβο με σκορ 3-0 δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και η παρουσία της στον σημερινό όπως και τους εναπομείναντες αγώνες, είχαν και θα έχουν σκοπό την τήρηση του «ευ αγωνίζεσθε»  χωρίς καμία άλλη σκοπιμότητα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ο ΑΕΤΟΣ έχοντας στη διάθεση του μόλις 11 αξιόμαχους ποδοσφαιριστές βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για μία καλή και αξιοπρεπή παρουσία.

Έπαιξε στα ίσια το φαβορί του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί στο 17’ με τον Παπαδημητρίου με κρεμαστό σουτ. Στο 33’ ο Παπαθανασίου ανατράπηκε εντός περιοχής από τον αντίπαλο τερματοφύλακα έπεσε εκτός αυτής και ο διαιτητής καταλόγισε πλάγιο για καθυστερημένη πτώση(!)  Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ναούμ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας με προβολή από κοντινή απόσταση  βάζοντας τον ΑΕΤΟ για τα καλά στη θέση του οδηγού, έτσι το 2-0 έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και τον ΑΕΤΟ να κρατάει σχετικά εύκολα μακριά τους κινδύνους. Μπορούσε κανείς εύκολα να διακρίνει την ευκολία που ο διαιτητής έκλεινε με ανύπαρκτα φάουλ την ομάδα μας μέσα στην περιοχή της. Σε μία από αυτές μία αδράνεια στο 77’ έφερε το 2-1 δίνοντας οξυγόνο στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως και για την ακρίβεια στο 6’ από τα 8’!!! συνολικά που έδειξε ο διαιτητής έγινε μία φάση που μόνο μία ομάδα στην Ελλάδα μπορεί να πάρει και αυτή σίγουρα δεν είναι ο ΑΡΗΣ Ξηροποτάμου.

 Σε ένα σήκωμα της μπάλας στη γωνία της μεγάλης περιοχής αυτή βρήκε εξ’επαφής στο κολλημένο χέρι του Ναούμ και ο διαιτητής σαν έτοιμος από καιρό δεν δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είπαν όχι στο δώρο και ισοφάρισαν σε 2-2 με τον άρχων του αγώνα να σφυρίσει τη λήξη εν μέσω γενικής σύρραξης!

Αστεία πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε το άθλημα και σαν σύλλογος καταδικάζουμε, απαλλαγμένοι από κάθε βαθμολογικό ενδιαφέρον και χωρίς καμία άλλη σκοπιμότητα. Έχοντας τη δυνατότητα μίας καθαρότερης οπτικής γωνίας μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα από κάθε άλλη φορά πότε κάποιο λάθος είναι ανθρώπινο και πότε όχι.  



Η σύνθεση του ΑΕΤΟΥ

Κιουπτσής, Ρίστα, Θεολογάκης, Γκουράϊ, Χωρούδας (72’ Ουτσικούνης), Καραγιώργης, Σαμαράς, Ναούμ, Παπαδημητρίου, Αντωνιάδης, Παπαθανασίου